Szybko i pożywnie: placuszki serowo-jaglankowe



Składniki: 200 g twarogu półtłustego 100 g kaszy jaglanej ⅓ szklanki mąki jaglanej 4 łyżeczki miodu 60 g rodzynek ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju rzepakowego ½ łyżeczki aromatu waniliowego Przygotowanie: 1. Ugotuj kaszę jaglaną według instrukcji na opakowaniu. 2. Wystudzoną kaszę dokładnie wymieszaj z serem, rodzynkami, miodem, wanilią, mąką jaglaną i olejem (dzięki temu nie będzie potrzeby używania tłuszczu do smażenia) 3. Formuj w dłoniach placuszki i smaż na małym ogniu. Wartości odżywcze w 100 g: 269.54 kcal / 11.40 g białka / 40.85 g węgl. / 7.18 g tłuszczy

Odsłon 1 560