Moc kolorów
Moc kolorów ZIELONE produkty wspomagają układ limfatyczny i serce, oczyszczają krew, uspokajają (szpinak, brukselka, sałata, brokuły), są źródłem wit. C i błonnika (awokado, rzeżucha, kiwi, ogórek). ŻÓŁTE produkty wspomagają pracę mózgu, zawierają wit. C i A (banany, melony, grejpfruty, cytryny), wzmacniają wzrok (szafran, kukurydza, strąki słonecznej papryki). POMARAŃCZOWE produkty stymulują apetyt i wzmacniają układ odpornościowy (marchew, papryka, melon galia, dynia, morele, brzoskwinie, papaja), poprawiają nastrój (pomarańcza). CZERWONE produkty regenerują, dostarczają energii oraz likopenu (pomidory, truskawki, rabarbar, papryka, fasola). FIOLETOWE produkty pomagają w skupieniu i wpływają pozytywnie na pracę mózgu (bakłażan, śliwki, jagody).