Kreatywnie i lekko – pomysł na fit śniadanie



Pomidory faszerowane Serkiem Wiejskim

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Czas przygotowania: ok. 15min
Liczba porcji: 5 porcji
Poziom trudności: Łatwy

Składniki:

  • dojrzałe pomidory: 5 średnich sztuk
  • świeża bazylia: 1 pęczek
  • Serek Wiejski lekki od OSM Piątnica 150g: 2 szt.
  • kukurydza konserwowa: ½ puszki
  • czosnek: 1 ząbek
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Pomidory umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć miąższ. Do serka wiejskiego dodać posiekaną bazylię, rozdrobniony czosnek, odsączoną z płynu kukurydzę, oraz przyprawy do smaku. Całość wymieszać. Dno pomidorów wypełniać warstwowo: wcześniej przygotowanym serkiem (1łyżka), posiekanym miąższem pomidorów (bez nadmiaru wody) i ponownie serkiem. Tak przygotowane przykryć kapeluszami.

Smacznego!

Odsłon 1 604