Białkowa bomba na śniadanie – szybki przepis na omlet ze szpinakiem i makrelą



Ten włoski omlet bogaty w białka i tłuszcze, sprawdzi się nie tylko w roli sycącego śniadania, ale również jako świetny posiłek potreningowy wspomagający regenerację i wzrost Twoich mięśni. Wartości odżywcze: 616 kcal / 48g białka / 1g węgl. / 13g tł. Składniki: garść szpinaku / filet z wędzonej makreli / 4 jajka Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokrojony szpinak smaż przez 1 minutę na oleju (na patelni, którą później można włożyć do piekarnika). W misce ubij widelcem jajka i dopraw pieprzem. 2. Jajka i makrelę krojoną na mniejsze kawałki dorzuć do szpinaku i duś na wolnym ogniu około 7 minut. 3. Włóż patelnię do piekarnika nastawionego na funkcję grilla na 2 minuty. Gotowe!

Odsłon 6 765