Najlepsze rodzaje mięs w odżywianiu sportowca

1) Pierś z kurczaka
100g (bez skóry) to: 22g białka/ 3g tłuszczu/ 0 g węglowodanów/ 121 kcal/ od 15zł za kg



2) Koryfena (duża ryba morska)
100g to: 19g białka/ 0.7g tłuszczu/ 0g węglowodanów/ 85 kcal/ od 45zł za kg

3) Polędwiczka wołowa
100g to: 26g białka/ 25g tłuszczu/ 0g węglowodanów/ 324 kcal/ od 100zł za kg

4) Indyk
100g (chudej tuszy) to: 29g białka/ 2g tłuszczu/ 0.4g węglowodanów/ 136 kcal/ ok. 20 zł za kg

5) Stek wołowy
100g to: 24g białka/ 19g tłuszczu/ 0g węglowodanów/ 270 kcal/ od 50-150zł za kg

6) Przegrzebki (rodzaj małży)
100g (około 4 szt.) to: 17g białka/ 1g tłuszczu/ 2g węglowodanów/ 88 kcal od 100zł za kg

7) Krewetki
100g (krewetek białych) to 13g białka/ 0.8g tłuszczu/ 0g węglowodanów/ 60 kcal/ od 50 zł za kg

8) Tilapia (rodzaj ryby słodkowodnej)
100g to: 26g białka/ 2.5g tłuszczu/ 0 g węglowodanów/ 128 kcal/ od 20 zł za kg

9) Tuńczyk biały
100g to: 24g białka/ 3g tłuszczu/ 0g węglowodanów/ 130 kcal/ ok. 60zł za kg

10)Bekon (część boczku wieprzowego lub schabu)
100g (w formie wędliny) to 30g białka/ 15g tłuszczu/ 1g węglowodanów/ 262 kcal/ ok. 25 zł za kg

11) Dziczyzna
100g (mięsa z jelenia) to 24g białka/ 2.3g tłuszczu/ 0g węglowodanów/ 120kcal

12) Łosoś
100g to 18g białka/ 10g tłuszczu/ 0g węglowodanów/ 180 kcal/ od 60 zł za kg

Odsłon 3 663