Makaron w formie ryżu, który nie wymaga gotowania i w dodatku odchudza



Wydawać by się mogło, jak sama nazwa i forma produktu wskazuje, że jest to ryż, ale tak naprawdę pod tą postacią znajduje się… makaron. Powstał on w wyniku połączenia organicznej mąki konjac i bezglutenowego błonnika owsianego. Produkt strukturą przypomina tradycyjny makaron, na długo pozostawia uczucie sytości i co najciekawsze, jednocześnie posiada bardzo niską zawartość kalorii (tylko 9 kcal/100 g), nie zawiera cukru, tłuszczy, soli ani glutenu. Wyjątkowe w tym ryżu-makaronie jest również to, że nie wymaga gotowania. Wystarczy wysypać zawartość z woreczka, przepłukać 2-3 razy w zimnej wodzie, a następnie podgrzać na patelni (2-3 min) lub w mikrofalówce (1 min). Póki co, dietetyczny makaron ciężko znaleźć na sklepowych półkach, jednak z łatwością zamówicie go przez internet.

Odsłon 1 047