Nie wszystkie „E” są szkodliwe – sprawdź które

eskladniki

E 300 – naturalny przeciwutleniacz – kwas askorbinowy (wit. C) występowanie: soki, napoje, dżemy, galaretki, kisiele, jogurty, mrożonki warzywne i owocowe, konserwy, żywność dla dzieci E 307 – naturalny przeciwutleniacz – alfa-tokoferol (wit. E) występowanie: herbatniki, słodycze, tłuszcze roślinne i zwierzęce E 322 – naturalny przeciwutleniacz – lecytyna występowanie: wyroby czekoladowe, mleko zagęszczone/w proszku, pieczywo, makarony, majonezy, oleje roślinne i margaryny E 440 – naturalne zagęszczacze – pektyny występowanie: dżemy, marmolady, soki owocowe, galaretki, sosy E 150a – naturalne pomarańczowo-żółte barwniki – karotenoidy występowanie: masła, nabiał i napoje mleczne, marmolady, słodycze, pasztety, kiełbasy E 160d – naturalny czerwony barwnik – likopen występowanie: słodycze, cukier, mieszanki, zupy, sosy, przyprawy, dżemy, marmolady, napoje gazowane

Odsłon 350