Jak gotować ziarna?

Jak gotować ziarna? Kasza jęczmienna – 3 szklanki wody na 1 szklankę kaszy; gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 30-40 min. Komosa ryżowa – 2 szklanki wody na 1 szklankę kaszy; opłucz komosę wodą, gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 12-15 min, aż z ziaren wyłuszczą się białe „sprężynki”. Brązowy ryż – 2 szklanki wody na 1 szklankę ryżu; gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 30 min, następnie zdejmij z ognia i zostaw pod przykryciem na 15 min. Kasza jaglana – 2 szklanki wody na 1 szklankę kaszy; opłucz kaszę wodą i lekko przypraż na patelni, gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min. Dziki ryż – 4 szklanki wody na 1 szklankę ryżu; gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 45-60 min, aż nasiona ryżu popękają.



Odsłon 1 510