5 najczęściej brakujących nam mikroelementów…



5 najczęściej brakujących nam mikroelementów Mikroelementy uwzględniają witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe i aminokwasy. To one odżywiają każdą komórkę ciała i pomagają nam funkcjonować. Zaburzenia ich ilości w organizmie mogą być odczuwalne od razu i wpływać na nasze samopoczucie i zdrowie. 5 najczęściej brakujących nam mikroelementów i ich naturalne źródła: 1. witamina E – oleje roślinne, migdały, mleko, brukselka, kiełki, marchew 2. kwas foliowy – nasiona, orzechy, awokado, jaja, wątróbka, banan, brukselka, fasola, soczewica, pomidory, kapusta, sałata, buraki, orzechy 3. wapń – mleko, figi, fasola, sok pomarańczowy, ser, brokuły, jogurty, ryby 4. magnez – rośliny strączkowe, jaja, czekolada, kasza, ciemne pieczywo, szpinak, ryby, ser, banan, orzechy, owoce morza 5. witamina K – rzepa, szpinak, jogurty, oleje, ser, jaja, ziemniaki, awokado, kapusta, ogórki, brokuły

Odsłon 4 866